Ce este termosistemul?

termosistem-brasov-archosinvestPrin termosistem înţelegem o soluţie tehnică de termoizolare a exteriorului unei construcţii. Această soluţie presupune placarea  construcţiilor cu un strat de polistiren expandat EPS, polistiren extrudat XPS sau vată minerală bazaltică în funcţie de necesităţi.

Termosistemului  asigura îmbunătăţirea performanţelor termoenergetice a construcţiilor indiferent de natura materialelor folosite in constructia cladirii-BCA, cărămidă, blocuri ceramice sau beton – tencuite sau netencuite. De asemenea, reprezinta si o excelenta solutie excelenta pentru finisarea exteriorului cladirilor aflate in constructie sau in renovare, imbinand necesitatea reducerii costurilor de incalzire cu obtinerea  unui aspect estetic  al cladirii.
Prin termoizolarea faţadei se obţine climatul potrivit fiecărui sezon: iarna – căldură şi vara – răcoare, reducand  costurile necesare cu încălzirea cu până la 30%-50%. Astfel ca investitia se poate amortize in 5-7 ani.

Finisajul termosistemului poate avea aspect de piatra, de scoarta de copac ( realizat prin driscuiala verticala sau circulara), acestea obtinandu-se prin utilizarea diferitelor tipuri de tencuieli decorative.

Tipul de termositem trebuie ales in functie de zona geografica  si de natura materialelor din care este construita cladirea. Calitatea termosistemului este influentata de produsele folosite, de respectarea  tehnicii de executare a lucrarii astfel ca recomandam folosirea unui sistem de izolare care detine agrement tehnic.

Durata medie de viaţă, în cazul unei aplicări şi utilizări corecte, este de aproximativ 25 ani in cazul polistirenului si 50 ani in cazul izolarii cu vata bazaltica de ani. Avand in vedere multitudinea de informatii necesare alegerii variantei optime de termoizolare a cladirii, va stam cu placere la dispozitie pentru consiliere in privinta solutiei tehnice si financiare.